Најновије

Србији прете нове поплаве? Проблеми у БиХ, Хрватска објавилa црвено упозорење!

ЗАГРЕБ, САРАЈЕВО - Кишовито време погодиће данас готово читаву Хрватску и Босну и Херцеговину, због чега је у Хрватској издато црвено упозорење Метеоаларма, а за већи део БиХ наранџасто упзорење метеоаларма, преносе хрватски и босански медији.
Карта овогодишњих поплава у региону (Фото: Скриншот)

Карта овогодишњих поплава у региону (Фото: Скриншот)

Кишовито време погодиће готово читаву Хрватску, а најгоре ће бити у Истри, Кварнеру и Далмацији, где је због очекиваног невремена са грмљавином издато црвено упозорење Метеоаларма. На подруцју Истре, Кварнера и Далмације очекује се више од 70 мм кисе, с тим да у Далмацији дува и олујни југо, преносе хрватски медији. Према подацима са пљусак.цом, на подручју Истре у последњих шест сати пале су веће количине кише. Највише кише пало је на подручју Пуле, чак 47 литара по квадратном метру и на подручју Ровиња, где је пало 36 литара кише по квадратном метру. Како јавља Глас Истре, обилна киша на подручју Пуле изазвала је озбиљне проблеме у самом центру града - због велике количине кише која се обрушила на Пулу у кратком раздобљу на неколико локација су поплављени путеви. Због обилне кише поплављене су и неке улице у Задру.
Прочитајте још:Пљачка Србије: Стране банке нам наплаћују 2 пута веће камате, него Хрватима и Бошњацима!Адвокати траже правду испред Палате правде!
Јаче наоблачење са запада данас ће условити кишу, пљускове и грмљавину и у Босни и Херцеговини, преносе босански медији. Обилније падавине се очекују у Херцеговини, западним и централним подручјима Босне због чега је издат наранџасти метеоаларм за већи део БиХ, за регије Бање Луке, Приједора, Ливна, Сарајева и Мостара. Према подацима метеоаларма, регије Бањалуке и Приједора би могло погодити јаче невреме и пљускови са јаком грмљавином. Очекују се локални грмљавински процеси, местимично са обилнијим падавинама већим од 30 литара по метру квадратном, локално могуће и преко 50 литара по метру квадратном, стоји у упозорењу метеоаларма. У Сарајеву, Мостару и Ливну очекују се локални пљускови и киша. Очекивана колицина падавина је измеду 30 и 60 литара по метру квадратном. За остале делове БиХ издат је жути метеоаларм. Грмљавина се очекује у регији Требиња, Тузле Вишеграда и Фоче, док ће у Бихаћу преовладавати облацно време с кишом и грмљавином. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА