Најновије

Папа Фрања у Тирани осудио екстремистичку злоупотребу религије

ТИРАНА – Папа Фрања је у Тирани осудио екстремистичко злоупотребу религије ради оправдавања насиља и оценио да Албанија представља пример верске хармоније.
Папа (Фото: ЈуТјуб)

Папа (Фото: ЈуТјуб)

Обраћајући се албанском председнику Бујару Нишанију, другим државним званичницима и дипломатском кору, папа је истакао да Албанија за свет представља „надахњујући пример” међуверске хармоније, показујући да је коегзистенција хришћана и муслимана не само могућа, већ и корисна за развој земље. „То је посебно случај у овим временима у којима екстремистичке групе изопачују аутентични верски дух и где се верске разлике изобличују и инструментализују”, додао је он на почетку једнодневне посете Албанији. „Нека се нико ме сматра божјим 'оклопом' док планира и спроводи дела насиља и угњетавања”, истакао је папа Фрања у свом говору у председничкој палати у Тирани.
Прочитајте још:
Председник Нишани је захвалио папи што је Албанија његова прва европска дестинација, оценивши да је папина посета историјски догађај за све Албанце. „Међу нама нема нетолеранције и екстремизма, већ узајамног поштовања преношеног из генерације у генерацију. Од атеистичке земље, претворили смо се у земљу верске слободе”, додао је он. Папа је, са своје стране, подсетио на прогоне верника у Албанији, рекавши да је то „земља мученика” и, подсећјајући на орла као национални симбол Албаније, додао: „Не заборавите ваше ране, али их не освећујте. Идите напред, летећи на надама велике будућности”. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА