Најновије

Петровић: Нисам видео нову политику код опозиције

БEOГРAД - Лидер Заjедно за Србиjу Душан Петровић, оценио jе поводом више инициjатива за окупљање опозициjе да ниjе важно ко окупља опозициjу већ да постоjи инициjатива и план али досада, како каже, ниjе видео понуду неке суштински нове политике.
Душан Петровић (Фото: ЗЗС - Медија Центар)

Душан Петровић (Фото: ЗЗС - Медија Центар)

Ниjе могуће правити било какву нову, озбиљну политичку структуру ако пре тога ниjе дефинисана jасна унутрасња и спољна политика и постигнута сагласност о томе, рекао jе он у интервjуу Политици. Петровић jе додао да jе спреман да се одазове сваком позиву на састанак на коме би се разговарало о новоj политици, иако сматра да "позивари" не нуде нешто суштински ново. Петровић такође сматра да нема никакве разлике да ли опозициjу окупља Верољуб Стевановић или Боjан Паjтић, већ да jе важна инициjатива и план. "Нисам видео понуду суштински нове политике, али то не значи да се jедна таква идеjа неће поjавити у разговорима. Без дефинисања jасне политике нема никакве шансе да се створи нека нова организациjа", оценио jе Петровић.
Прочитајте још: (ВИДЕО) Гусле на Маракани, скандирање Ратку и Радовану, на „удару“ Делија Караџић и судије
Oн jе рекао и да jе Верољубу Стевановићу, коjи га jе позвао на састанак овог месеца, рекао да ће се радо одазвати и доћи с jасно дефинисаном политиком. "Заjедно за Србиjу се залаже за уставне промене, што jе jедно од наjважниjих унутрашњих питања, а оне би требало да омогуће регионализациjу државе, како би сви грађани коjи у њоj живе имали jеднаке шансе да се створи нека нова организациjа", рекао jе Петровић. На коментар да jе и Боjан Паjтић почео да обjашњава идеjу о окупљању, Петровић jе одговорио да jе исто да ли то чини он или Стевановић, jер не види потребу да се утврђуjу посебне процедуре кроз коjе би свако требало да доказуjе да ли jе опозициjа или подржава власт. "ЗЗС jе у Скупштини Србиjе гласао против избора владе, против усваjања буџета и то ваљда jасно говори да смо у опозициjи", закључио jе Петровић за "Политику". Извор: Танjуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА