Најновије

Шкоти настављају кампању: Наших 45 одсто ће се увећати!

ЛОНДОН/ЕДИНБУРГ - Хиљаде проиндепендистичких активиста, одлучни да наставе своју борбу за шкотску државност, покренули су нову кампању под називом "45 одсто", упркос поразу на референдуму у четвртак, јавља Телевизија Раша тудеј.
Инденпендисти самтрају да ће ових 45 одсто да се увећа (фото Твитер)

Инденпендисти самтрају да ће ових 45 одсто да се увећа (фото Твитер)

Кампања црпи своје име од 44,7 одсто бирачког тела шкотског који су гласали "да" независност. Иако је 'Не' кампања обезбедила подршку 55.3 одсто гласача, апетит за независношћу је и даље јак. Покрет "Да" је на друштвеним мрежама наставио кампању и показао одлучност да се 45 процената са референдума увећа. "Британски естаблишмент би волео када би ови 45 процената нестало", може се прочитати на једној од страница. "Ови 45 одсто ће само јачати".Кључна фигура у фундаменталној кампањи за независност је Томи Шеридан, чија је порука "Нада уместо страха" обишла бројне скупове уочи референдума.  Као истакнути социјалистички глас у Шкотској, Шеридан је тражио да се отвори пут за покрет. "Протеклих пар дана сам обасут хиљадамма порука на Фејсбуку и Твитеру које су ми послали разочарани "Да" гласачи, који траже да се настави ситим путем напред", написао је шеридан пратиоцима на Фејсбуку. "Охрабрен сам да је толико људи одлучило да се укључе у политику и остану политички ангажовани. Остављање политике политичарима јесте рецепт за лоше управљање", рекао је он. Извор: Раша тудеј, Правда
Прочитајте још: ЈЕЗА: Мајка је терала да има секс са 1.800 мушкараца пре своје 18. годинеНорвешка: Убиство пса покренуло је лавину протеста!

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА