Најновије

Лавров: Ширење НАТО је грешка и провокација

ЊУЈОРК – Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је данас да сматра да је ширење НАТО-а „грешка” и „у одређеном степену чак провокација”, која подрива јединствени систем безбедности.
Лавров у аутомобилу (Фото: ЈуТјуб Скриншот)

Лавров у аутомобилу (Фото: ЈуТјуб Скриншот)

„Ширење НАТО-а сматрам грешком. У одређеном степену то је чак провокација. То је неодговорна политика, која подрива обавезу грађења јединственог система једнаке и недељиве безбедности за све у Европи, независно од тога да ли припадате неком војно-политичком блоку или не”, казао је Лавров на конференцији за новинаре у Њујорку, на маргинама 69. заседања Генералне скупштине УН. Лавров је, такође, рекао да Русија неће допустити „никакву нову трку у наоружању”, али ће уважити актуелне претње по безбедност при војним планирањима.
Прочитајте још: Пушков позвао Савет Европе да истраже масовне гробнице у Донбасу
„Међутим, када нам говоре да систем противракетне одбране није усмерен против Русије (...) ми, ипак, имамо војнике, који су завршавали академије, добро им мозак функционише, они то све схватају - како то изгледа и како се пројектује на наше потенцијале осигуравања сопствене безбедности”, рекао је он. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА