Најновије

Девенпорт: Избегличко становништво предуго чекало

СТАРА ПАЗОВА- Шеф делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт изразио је данас задовољство потписивањем уговора којим ће се градити 200 станова за избеглице у Србији у оквиру Регионалног стамбеног програма, апелујући на донаторе да и у будућности покажу солидарност.
Девенпорт сматра да су избеглице предуго чекале(Фото: ЈуТјуб)

Девенпорт сматра да су избеглице предуго чекале(Фото: ЈуТјуб)

"Избегличко становништво је предуго чекало и зато бих замолио наше партнере да им покажемо солидарност на делу", рекао је Девенпорт, најавивши да ће ЕУ и у будућности наставити да помаже решавање стамбених проблема избеглица у региону. Он је навео да се ЕУ потпуно обавезала да помогне региону Западног Балкана у решавању избегличких проблема како на регионалном тако и на националном нивоу. "ЕУ је као први партнер донирала 230 милиона евра како би помогла решавање стамбених питања", рекао је он. Он је у име ЕУ похвалио храброст свих земља које су се потписиванејм Сарајевске декларације обавезале на солидарност у решавању проблема избеглих. Девенпорт је присуствовао потписивању уговора са представницима Шида, Сремске Мировице, Шапца, Крушеца, Прокупља, Параћина, Кикинде, Бајине Баште и Вршца у којима ће се градити 200 станова за избеглице у оквиру другог потпројекта Регионалног стамбеног програма Србије. После потисивања Дачић и Девенпорт, као и представници мисије ОЕБС-а, УНХЦР-а и Комесаријата за избеглице и миграције Србије обишли су породицу Тепшић у селу Крњешевци код Старе Пазове.
Прочитајте још:Жандарм Флека који је батинао Вучића страх и трепет у Нишу?Колико ће нас ово коштати? Албанија одбила предлог ФСС да навијачи не гостују на међусобним утакмицама!
Та породица је у оквиру првог потпројекта добила пакет грађевинског материјала да заврши започету кућу . Потписивању уговора присуствовао је и главни заменик помоћника дрзавног секретара за становништво, избеглице и миграције САД Сајмон Кеншо који је најавио да ће САД и у будућности помагати реализацију овог програма. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА