Најновије

На протесту студената ударен радник факултета!

БЕОГРАД - Управа београдског Филозофског факултета поднела је тужилаштву кривичну пријаву зато што је један од радника факултета добио ударац у главу током јучерашњег протеста студената, рекао је Танјугу декан Милош Арсенијевић.
На судентском протесту ударен радник факултета (Белами.рс)

На судентском протесту ударен радник факултета (Белами.рс)

Део студената протестовао је у згради факултета и у једном тренутку дошло је до кошкања у коме је неко од учесника протеста ударио нашег запосленог, рекао је проф. Арсенијевић и навео да су инцидент забележиле сигурносне камере. Студенти су између сталог негодовали што је управа повећала цену пријаве испита и што, како су рекли, спроводе друге рестриктивне мере према студентима. Декан, међутим, тврди да је прво пријављивање испита електронским путем бесплатно, а да је на пример такса за излазак на испит трећи пут повећана за десет одсто и сада је 440 динара.
Прочитајте још:Шест захтева студената пред велики протест!Шутановац: Председник европске комисије је питао Ђинђића зашто не би убили Милошевића!
Студенти су јуче били незадовољни и што студенту продекану није било дозвољено да се обрати бруцошима на свечаном пријему, чиме је, како су саопштили, нарушена вишегодишња традиција факултета приликом пријема нове генерације академаца. Након неуспелог обраћања бруцошима, студенти су се прикључили протесту и студентској шетњи до Трга Николе Пашића, у организацији асоцијације Студентски фронт који је протестовао због измена Закона о високом образовању. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА