Најновије

Војске Србије и Мађарске на заједничкој вежби

Припадници војски Србије и Мађарске у Ковину данас су успешно завршили вежбу "Комшије 2014" организоване у циљу увежбавања активности у мисијама УН.
Заједничка вежба Срба и Мађара (Фото: ЈуТјуб)

Заједничка вежба Срба и Мађара (Фото: ЈуТјуб)

На од 2010. године петој заједничкој вежби две војске учествовало је 76 припадника Војске Србије и 31 припадник Оружаних снага Мађарске. Завршном дана вежбе су присуствовали начелник штаба Прве бригаде Војске Србије пуковник Ненад Сретеновић и начелник Одељења за оперативне послове и обуку команде Здружених снага Оружаних снага Мађарске Ласло Гараш, који су оценили да је вежба успешно изведена. Сретеновић и Гараш су указали и да оперативне способности које су кроз вежбу надограђене обе војске могу успешно користити у мисијама УН, саопштено је из Војске Србије. Вежба, која је почела 29. септембра је изведена по сценарију који симулира релане ситуације у мировним операцијама на Кипру и у Либану а по речима Сретеновић,а у њеној припреми употребљене су искуства приапдника Војске Србије из тих мисија. Гараш је истакао важност оваквих вежби "не само ради увежбавања поступака и процедура већ и за развијање пријатељства између српских и мађарских војника", навела је Војска Србије на свом сајту.
Прочитајте још:(ФОТО) Ево шта српско-француска бригада у Новорусији користи као отирач на вратима!Караџић: Ја сам истински пријатељ муслимана, очекујем ослобођање!
Тема вежбе је била Мултинационална чета у контроли територије, а припадници оружаних снага две земље су увежбавали претрес терена, контролу територије, покушај насилног и ненасилног преласка на пункту, медицинску евакуацију. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА