Најновије

КЛИЧКО: Нећу да подижем зид према Русији!

БЕЧ - Градоначелник Кијева Виталиј Кличко извинио се због тврдње да Украјина треба зидом да се огради од Русије и изјавио да то никада није рекао.
Виталиј Кличко (фото Јутјуб)

Виталиј Кличко (фото Јутјуб)

- У модерном свету градити зидове је средњовековно. Данас су модерна војска, јака привреда и политички рад такозани зидови. То је много ефективније од правог зида, објаснио је он у интервјуу бечком дневнику Стандард. Кличко не подржава предлог Аустрије да Украјина буде неутрална земља и каже да је досад увек била неутрална и несврстана, што је била грешка. Такође је рекао да се не може искључити приближавање Украјине НАТО. - Земље које су будимпештанским Меморандумом гарантовале нашу независност и територијални интегритет нажалост не могу нам тренутно много помоћи. Морамо наћи друге начине за будућу одбрану наше политичке стратегије. Тиме мислим да се не може искључити приближавање НАТО, објаснио је он. За грађански рат на истоку Украјине он је оптужио Русију. - Без финансирања и испорука оружја, као и руских војника, овај конфликт се не би ни десио, уверен је Кличко додајући да ће источна Украјина добити специјални статус, али не и аутономију.
Прочитајте још:

Кијев формира специјалну јединицу

Чарке око доњецког аеродрома

Када је реч о предстојећој зими и спору око гаса са Москвом Кличко је оценио да то "неће бити лака зима“, али да неће бити смрзавања. - Русија користи своје енергетске ресурсе као политички инструмент у преговорима. Украјина плаћа тренутно дупло више од Немачке, Пољске или Француске. Морамо покушати да се вратимо тржишним ценама. Исто тако треба да будемо штедљивији. Потрошња енергије је у Украјини дупло већа него у појединим земљама Европе, због чега постоји велика зависност од енергената, закључио је Кличко. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА