Најновије

У Новом Саду организован Форум младих лидера Србије и Русије

НОВИ САД - Фондација „Достојанство“ и „Српски код“ организовали су у Новом Саду и у Сремским Карловцима Форум младих лидера Србије и Русије.
Учесници српско-руског форума

Учесници српско-руског форума

Основна идеја овог скупа је сусрет младих српских и руских лидера из области политике, економије, предузетништва, медија, управљања државом и културе, и њихово међусобно упознавање са циљем развоја братских и суштински блиских односа двају народа. Мирослав Паровић, председник Треће Србије, као један од учесника Форума је истакао да је идеја водиља овог скупа сажета у нама заједничкој старословенској речи КРЕПОСТ која означава духовну снагу, часност, одлучност, постојаност и утврђење као основни принцип изградње будућих односа Србије и Русије. Он је истакао да савремени односи између Србије и Русије, поред традиционалних духовних и културолошких веза, морају да буду засновани на логици економског интереса.
 Прочитајте још:

(ВИДЕО) Премијера новог филма Никите Михалкова у Београду

СВЕ ИЗВЕСНИЈИ СУКОБ: Око 2.000 четника стиже у Нови Пазар!

„Пројекат Јужни ток је суштински најважнији пројекат у 21. веку за односе Србије и Русије. За Србију он значи да ћемо постати регионални енергетски лидер, а за Русију да ће са гасним цевима продрети дубоко у регион Средње Европе. Украјинска криза је отворила нови геополитички процес у коме све више европских народа и држава жели редефинисање односа у Европи, рекао је Паровић и додао да Русија, у том новом европском договору представља снагу, а Србија симбол народа и државе који једини није поклекао погубном утицају бриселске бирократије. forum 2Међу многобројном делегацијом из Русије на Форуму су учествовали и Сергеј Поспелов, директор Федералне агенције за младе Руске Федерације, Протојереј Сергиј ШЕСТИН, настојатељ Крутицко Патриаршијско подворје-Сверуски Православни омладински покрет, Михаил Дегтјаров, депутат Државне думе Руске Федерације, Аветисов Алексеј, Всероссийский студенческий корпус спасателей, Николај БАСОВ, директор Российский союз сельской молодежи, Јегор Јакорјев, директор Слет студенческой молодежи, Виталиј Солонецки, саветник Фонд Горчаков, Ана Даниљук, председник Одбор за омладинску политику Лењинградске области, Максим Паршин, председник Служба међурегионалних веза Светог синода за односе друштва и цркве и многи други. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА