Најновије

Пољаци верују да ће их НАТО бранити

ВАРШАВА - Више од половине Пољака уверено је да би им НАТО притекао у помоћ у случају агресије на Пољску, али након септембарског самита НАТО више не тако чврсто, премда 50 одсто Пољака верује да су планови јачања источног крила НАТО и формирања снага за хитне реакције довољни да се осећају безбедно.
Пољаци верују у НАТО (авбл.цом)

Пољаци верују у НАТО (авбл.цом)

У новој анкети ЦБОС, 29 одсто Пољака не верује да је то довољно за безбедност Пољске у оваквој међународној ситуацији са сукобом у Украјини и затегнутим односима Запада са Русијом. Да су одлуке са самита НАТО адекватне кризи верује 50 одсто анкетираних, док 21 одсто није могло да се определи. Сумње у то да могу да се ослоне на солидарну помоћ савезника у случају напада на Пољску море сада 35 одсто Пољака, док је пролетос у сличној анкети сумњичавих у солидарност западних савезника било 27 одсто.
Прочитајте још:

Прве беспилотне летелице стигле у Украјину

Наставља се гранатирање Доњецка

Ипак 54 одсто Пољака сматра да би НАТО поштовао принцип колективне одбране, а 80 одсто нација подржава чланство Пољске у западном војном савезу. Већина, 57 одсто, у најновијој анкети подржава присуство страних, савезничких војника на територији, док трупе НАТО у својој домовини одбија 30 одсто Пољака. Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА