Најновије

Сви беже од Шапићевог доктората

БEOГРAД - Универзитет Унион ни после три месеца не може да формира комисиjу коjа би испитала наводе да jе докторат председника општине Нови Београд Aлександра Шапића плагиjат, jер професори одбиjаjу учешће, па jе управа Униона принуђена да jавно позове кандидате за комисиjу, укључуjући и доценте и ванредне професоре.
Сви се плаше Гангуле (БКТВЊУЗ)

Сви се плаше Гангуле (БКТВЊУЗ)

Шапић jе 2012. године одбранио докторску дисертациjу под називом "Kарактеристичне активности маркетинг односа у функциjи интереса индивидуалних потрошача", на факултету за пословно индустриjски менаџмент Универзитета Унион. Ниjедан наставник компетентан за област маркетинга ниjе прихватио да учествуjе у комисиjи коjа би утврдила да ли jе реч о плагиjату, ни пошто jе са Универзитета у Београду саопштено да нема сметњи да наставници са државних факултета учествуjу у овоj комисиjи, рекао jе Танјугу ректор Униона Златко Стефановић. Kако jе навео, контактирано jе око 80 одсто компетентних професора за област маркетинга али нико ниjе прихватио чланство, уз образложење да су преоптерећени обавезама, у страху су од последица, болесни су... Услови за чланство у комисиjи су да jе реч о наставнику у звању доцента, ванредног професора или редовног професора, са избором у звање за ужу научну област маркетинга, као и знање срспског и енглеског jезика. Своjеврсно снижавање критериjума и позив доцентима и ванредним професорима ниjе у супротности са законом, рекао jе Стефановић и навео да ће jедан члан комисиjе бити са Униона а остала два изван те установе. - Mислили смо да ћемо много брже да завршимо оваj посао, рекао jе ректор и навео да за чланство у том телу Универзитет плаћа хонорар, 30.000 до 50.000 динара.
Прочитајте још:

Бајатовић: О Јужном току одлучује Русија а не Америка!

Пуштате децу саму у луна парк? Овај текст ће вас шокирати

Позив jе отворен све до формирања комисиjе. Пре неколико месеци на саjту Пешчаника обjављен jе текст у коме се наводи да jе докторска дисертациjа Шапића плагиjат, након чега jе Унион одлучио да формира комисиjу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА