Најновије

Омбудсман осуђује протест грађана против изградње центра за азиланте

БЕОГРАД - Заштитник грађана Саша Јанковић оштро је данас осудио протест против изградње центра за азиланте код Младеновца.
Омбудсман Саша Јанковић, фото: Медија центар

Омбудсман Саша Јанковић, фото: Медија центар

"Вест да је локално руководство подржало, а можда и организовало протест, такав гест чини још неприхватљивијим и неодговорнијим", навео је омбудсман у саопштењу. Јанковић је навео да би локални челници требало да отворе озбиљан дијалог с републичким властима о инфраструктурним и социјалним потребама како би евентуална изградња центра за азиланте била од користи за становништво и повећала, а не смањила квалитет живота. "Истовремено, републичке власти треба без одлагања да отпочну разговор са локалном заједницом како би се предупредили неспоразуми, утврдиле тачне потребе и извршиле све неопходне припреме, које премашују просте грађевинске радове на изградњи центра", навео је заштитник грађана. До сада су такав дијалог и пажња према другим локалним заједницама где су били смештени азиланти често недостајали и такав став мора да се промени, закључио је Јанковић.
Прочитајте још:Овако ће изгледати закон који забрањује грађанима Србије да буду добровољциТим Маршал: ЦИА је рушила Милошевића са 60 милиона долара, планирали су и да га убију!
Грађани Младеновца протестовали су у знак противљења отварању азила у селу Мала Врбица, а како наводе поједини медији, незадовољне грађане подржале су и присталице Покрета Двери и председници општина Врачар, Смедеревске Паланке, Тополе, пренели су медији. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА