Најновије

Папа Фрања са кардиналима слушао о радостима секса!

ВАТИКАН - Папа Фрања, кардинали и бискупи из целог света су се нашли на неочекиваном предавању о радости секса, које им је одржао један пар католика, доведен да им говори о томе шта чини њихов брак трајним.
Папа Фрања (Фото: ecuadortimes.net)

Папа Фрања (Фото: ecuadortimes.net)

Рон и Мавис Пирола, родитељи четворо деце, из Сиднеја у Аустралији, рекли су у Ватикану на скупу 200 прелата да их је сексуална привлачност зближила пре 57 година, и да им је секс помогао да очувају брак 55 година. Мале ствари које смо радили једно за друго, телефонски позиви и љубавне поруке, начин на који смо планирали како да заједно проведемо дан, и све што смо делили, били су изрази наше чежње да будемо интимни једно с другим", рекао је пар у заједничкој изјави на састанку иза затворених врата у понедељак увече, о чему су се детаљи сазнали дан касније. - Постепено смо увидели да једино што разликује наш однос од било којег другог хришћанског односа, јесте сексуална интимност, а да је брак света сексуална тајна са потпуним изражајем у сексуалном односу, рекли су они. Публика свештеника, у целибату, нашла се ухваћена на пречац. - Искрено говорећи, ми - бискупи, о 'томе' углавном не говоримо, рекао је новинарима британски кардинал Винсент Николс коме је очито било непријатно да и говори о теми предавања. - Али, саслушати уводно излагање о 'томе', мислим да је отворило једну тему... а то је и признање да је 'то' често најважније за добробит брака, додао је он. Папа је сазвао двонедељни састанак бискупа да би покушали да дођу до тога како да црквено учење о мноштву питања католичке породице - браку, разводу, хомосексуалности и о сексу, приближе савременим католицима. Дебата ће се наставити октобра идуће, 2015. године, а врхунац ће бити када папа изда коначни документ с препорукама које му понуди синод. Неколико бискупа се пожалио да је учење Ватикана о сексуалним питањима често недокучиво за обичног човека. Главни документ Ватикана о сексу, посланица "Хуманае Витае" из 1968. године, излаже противљење цркве вештачким средствима против зачећа, уз компликоване моралне теолошке аргументе и уз 41 фусноту. Рон и Мавис Пирола рекли су на скупу да повремено читају црквена документа о породичним стварима, "али као да су с друге планете: језик је тежак и не баш у вези с нашим искуством". Том Росика, портпарол Ватикана, рекао је да је неколико бискупа указало да црква мора да нађе "нов језик" да би објаснила своје учење и да би привукла људе. - Изрази, као што је 'живот у греху', 'суштински поремећен' или 'контрацептивни менталитет" нису нужно речи које позивају људе да се приближе Христу и Цркви", рекао је он, наводећи примедбу једног од бискупа.
Прочитајте још:

У извештају УН ни речи о масовним гробницама пронађеним у близини Доњецка

МОЗГОВОЈ: Порошенко се према Новоросији односи као Хитлер према СССР

Ватикан је одабрао брачни пар Пирола и друге узорне католике за учешће на синоду, да би бискупи стекли осећај кроз шта пролазе стварне, савремене католичке породице, и да би чули њихове предлоге о томе како црква да им помогне и како да их подржи. Њихово предавање је показало колико се синод променио под садашњим папом, а показало је и колико је добродошао његов рад. Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА