Најновије

АМФИЛОХИЈЕ: Геј параде су параде смрти!

ЦЕТИЊЕ - Митрополит црногорско-приморски Амфилохије оценио је да је тренутно на Балкану на сцени неоотоманизам, што се јасно може видети у односима међу муслиманима у Црној Гори, преко БиХ, Косова, Санџака, Македоније, дела Бугарске.
Митрополит црногорско приморски Амфилохије ( Фото: mitropolija.com)

Митрополит црногорско приморски Амфилохије ( Фото: mitropolija.com)

Митрополит Амфилохије међусобне оптужбе санџачког муфтије Муамера Зукорлића и реиса Исламске заједнице у Црној Гори Рифата Фејзића, о отварању верских школа у Рожајама, види као односе у муслиманском свету уопште. - То се види и у савременој политици, нарочито Турске. Имате председника Турске (Реџепа Тајипа) Ердогана који када дође на Косово у Призрен, јавно изјави да је Косово Турска, а са друге стране, исто тако навијање за њега наших муслимана. Знате, Отоманска империја није била мала држава, већ и те како моћна, господарила је судбинама Европе и Азије - рекао је црногорским медијима митрополит Амфилохије, након што је у манастиру Режевићи отворио међународну конференцију у част 200 година од изградње храма Свете Тројице. Према његовим речима, зато се има утисак да иза тога што се сада дешава у ствари догађа нека врста ренесансе. - Надамо се да до те и такве обнове, неће и не може доћи. Имате појаве фанатичних кругова у исламу, терористичких, такозвана "Муслиманска браћа", "Исламску државу". То што је највише подржавају и иду и гину за њу са Косова, БиХ... су знамења о којим треба добро поразмислити, ако желимо будућност, да буде мудрија и паметнија и човека достојнија од наше прошлости - оценио је митрополит Амфилохије. Према његовом мишљењу, на различите начине томе приступа Зукорлић у Санџаку, који има своју концепцију, а Фејзић своју. Митрополит црногорско-приморски додао је да има добре и коректне односе са Фејзићем и да је изгладио неспоразуме након свог говора на Бјеласици, који је био повод да га поглавар Исламске заједнице у Црној Гори нападне у медијима.
Прочитајте још:

Оља Бећковић ће у недељу водити „Утисак“ а ево и где…

(УЗЕМИРУЈУЋИ САДРЖАЈ) Хирург на Фејсу објавио видео клип и слике пацијента с ножем у грудима!

Митрополит Амфилохије рекао је да црква неће променити став када је реч о одржавању геј параде. - Порука цркве не може бити другачија. Оно што можда није до сада казано - параде такве врсте, дубље гледано и посматрано, су параде смрти. Иза тога се скрива управо самоубилачки порив. Како се појављује и у времену у којем се појављује, парада има и нечега још сложенијег. Начином на који се наступа, скрива се жеђ за влашћу, за владањем. Она носи у себи, иако се то на први поглед не види, насиље. Као рецимо, какве су биле војне параде у време комунизма - истакао је митрополит Амфилохије. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА