Најновије

Нови шеф ЕУ у Србији: Нећете дуго моћи да балансирате са ЕУ и са Русијом!

Врло је тешко балансирати у томе да су вам у исто време најбољи пријатељ и Русија и Европска унија. То можда можете неко време, али тешко је, практично немогуће, да ћете моћи довека - изјавио је посланик Европског парламента Едуард Кукан, који ће бити изабран за шефа Делегације ЕП за Србију.
Србија неће моћи да балансира (фото: lse.ac.uk)

Србија неће моћи да балансира (фото: lse.ac.uk)

Он је нагласио да, наравно, сви желе добре односе са Русијом и да то важи и за чланице ЕУ и за Унију као целину, иако изгледа да стратешко партнерство постаје ствар прошлости. Такође, како је навео, ЕУ треба да схвати да је Србија у тешкој економској ситуацији и да јој је потребна извесна сарадња с Русијом, што је разумљиво. - Србија је, генерално, позитивно оцењена у новом извештају Европске комисије, у протеклих годину дана остварила видљив напредак, али тек треба видети да ли ће покренуте реформе бити одрживе и тек треба видети доказе да је Београд истински и дуготрајно посвећен европским реформама. Према његовој оцени, влада у Београду би требало да боље артикулише поруку да је приступање ЕУ „главни приоритет” Србије, без обзира на економски интерес у сарадњи са Москвом.
Прочитајте још:Усвојен предлог новог закона о здравственој документацијиУЛТИМАТУМ ЗАПАДА СРБИЈИ: Спречите долазак Путинових шпијуна!
Кукан је оценио да би односи Србије са Русијом могли би да угрозе отварање преговарачких поглавља о енергетици и спољној политици. Извор: Блиц  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА