Најновије

НУНС изражава дубоку забринутост због Вучићеве реакције

Независно удружење новинара Србије (НУНС) данас у саопштењу "изражава дубоку забринутост" због начина на који је премијер Александар Вучић, у среду на конференцији за новинаре, "реаговао на питања новинарке Блица".
Александар Вучић (Фото: Сајт Владе Србије)

Александар Вучић (Фото: Сајт Владе Србије)

Уместо одговора на крајње коректна питања, указује НУНС, премијер је изнео низ оптужби на рачун колегинице и листа у коме ради.
Прочитајте још: Москва и Пекинг – противтежа Вашингтону и Бриселу!
Према оцени НУНС-а, "начин на који је премијер комуницирао са новинарком Блица показује да извршна власт не брине довољно о проширивању простора за слободну размену информација, мишљења и ставова". "Такве реакције имају супротан ефекат, јер се шаље порука да питања нису добродошла, а медији обесхрабрују да се баве истраживачким новинарством", напомиње НУНС. У саопштењу НУНС подсећа на "чињеницу да се у Србији са програма ТВ станица повлаче политичке емисије у којима се могу чути различити ставови и мишљења и да је у интересу јавности да се о позадини таквих тенденција сазна што више". "Извршна власт, укључујући и Владу Србије и премијера, не могу ту чињеницу да игноришу, јер сносе непосредну одговорност за ширење медијских слобода и слободе јавне речи", закључује НУНС. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА