Најновије

У Србији се краду аутоматске пушке, ко је одговоран за такве пропусте?

БЕОГРАД - Дан после открића да је нестало двадесет аутоматских пиштоља из магацина на београдском аеродрому, истрага о овом случају још траје.
Ко је одговоран за крађу пушака? (Фото: Addictinginfo.org)

Ко је одговоран за крађу пушака? (Фото: Addictinginfo.org)

Сви се правдају тиме да нису надлежни за овај случај. Три хиљаде комада оружја цз 999 требало је да заврши у Либији. Пре шест месеци купац оружја организовао је чартер лет којим је оружје требало да буде пребачено. Када је почео утовар робе, све је обустављено и од тада је оружје у магацину на аеродрому. Како роба у законском року није отпремљена, купцу је истекла дозвола за њен извоз. "Након прибављања неопходне документације за враћање пиштоља, предузећу ”Застава Оружје” АД организовали смо превоз робе на релацији Аеродром ’’Никола Тесла’’ Београд-’’Застава Оружје’’ Крагујевац. Дана 08.10.2014. године приликом преузимања робе из робно царинског магацина и утовара исте у камион констатован је недостатак 2 картонске кутије од укупно 300 колико је ускладиштено у робно царински магацин и која је све време била под царинским надзором", саопштио је СПДР. У царини кажу за да та роба није под њиховим надзором и упутили су нас на полицију којој такође тврде да нису надлезни. "Ми радимо на утврђивању да ли је стварно дошло до нестанка 20 комада, да ли су испоручени или је дошло до грешке, ових дана цемо утврдити, и ако је нестало радићемо на томе да утврдимо на који начин", рекао је директор полиције Милорад Вељовић.
Прочитајте још:У Србији 708 особа стављено под надзор због еболе!(УЗЕМИРУЈУЋИ САДРЖАЈ) Хирург на Фејсу објавио видео клип и слике пацијента с ножем у грудима!
Поставља се питање како је могуће да роба нестане са аеродрома који би требало да има највиси ниво обезбеђења, али и где ће завршити нестало оружје, наводи та интернет страница. "Верујем да ће оружује да заврси у подземљу. Украдено је да би се на њему зарадило. Треба криминалцима у подземљу и ту ће да остане", сматра Филип Шварм, одговорни уреник листа Време. И док се за оружјем трага, на аеродрому овај случај неће да коментаришу, јер је истрага у току. Коментар нема ни Министарство одбране јер, како кажу, ни они нису надлежни. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА