Најновије

Усвојен предлог новог закона о здравственој документацији

БЕОГРАД - Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Предлог закона о здравственој документацији и евиденцијама у области здравства.
Влада усвојила предлог закона (Фото: безбедност.орг)

Влада усвојила предлог закона (Фото: безбедност.орг)

Законом се стварају услови да се здравствена документација и евиденције у области здравства воде на јединствен начин у здравственим установама, приватној пракси и другом правном лицу које обавља здравствену делатност у складу са законом, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима. Свеобухватност информација о пацијентима и току лечења које ће бити на располагању здравственим радницима и здравственим сарадницима на врло приступачан начин унапредиће се процес лечења и омогућиће им бољи контакт и већу посвећеност пацијенту, наводи се у саопштењу. Разлози за доношење новог закона условљени су с једне стране унапређењем планирања и управљања системом здравствене заштите, као и унапреднењем прикупљања и обрада података о здравственом стању становништва како би се рационално користили расположиви ресурси (кадар, опрема и простор, лекови и медицинска средства, информационо-комуникационе технологије).
Прочитајте још:(УЗЕМИРУЈУЋИ САДРЖАЈ) Хирург на Фејсу објавио видео клип и слике пацијента с ножем у грудима!УЛТИМАТУМ ЗАПАДА СРБИЈИ: Спречите долазак Путинових шпијуна!
С друге стране, увођењем информационо-комуникационих технологија у праксу спровођења здравствене заштите становништва рационализује се приступ здравственој заштити, како са аспекта пацијента, тако и са аспекта здравственог радника, истакнуто је у саопштењу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА