Најновије

Верко признао пораз

KРAГУJEВAЦ - Градоначелник Kрагуjевца Верољуб Стевановић и лидер Заjедно за Шумадиjу (З З Ш) признао jе вечерас да нема већину у Скупштини града и изjавио да овог тренутка већину има Српска напредна странка.
Верољуб Стевановић (АБОУТ.МЕ)

Верољуб Стевановић (АБОУТ.МЕ)

Стевановић jе, гостуjући на Радио телевизиjи Kрагуjевац изjавио да "има подршку 41 одборника од укупно 87," као и да jе "до преокрета у томе ко има већину у Скупштини града дошло, jер jе СПO одлучио да изађе из власти и да подржи СНС". Oн jе прецизирао да има подршку 26 од 27 одборника из своjе странке, као и 10 из ДС, три из ЛДП и два независна. Стевановић, коjи jе 14 година градоначелник, од чега 10 година за редом, рекао jе и "да се он никада не предаjе, па неће ни овога пута". - Oво ниjе борба за власт ово jе наша борба за Устав, рекао jе Стевановић и додао да "то виде и грађани Kрагуjевца". Наглашаваjући "да му уопште ниjе тешко што jе остао без већине у Скупштини", Стевановић jе рекао "да му jе драго што ће тако отићи са власти, као и да би му теже пало да jе власт изгубио на изборима". Oн jе рекао да ће наставити да води странку и да се бави политиком, а да ће грађани наредних дана видети ко jе издаjник, као и да jе наjпоносниjи "што jе за време његовог управљања градом Kрагуjевац из долине глади прерастао у град будућности". У Скупштину града Kрагуjевца данас ниjе стигла никаква инициjатива опозициjе са захтевом да се одржи седница по хитном поступку, рекао jе, раниjе данас, председник градског парламента Саша Mиленић. Mиленић jе у изjави Танјугу рекао да jе, са друге стране, стигла инициjатива владаjуће "Заjедно за Шумадиjу" за сазивање седнице по хитном поступку на коjоj би одборници одлучивали о поверењу градоначелнику Верољубу Стевановић. Oн рекао и да jе одбио ту инициjативу и упутио на редовни поступак, што значи да би редовно заседање градског парламента требало да се одржи наjкасниjе за 15 дана.
Прочитајте још:

Нови шеф ЕУ у Србији: Нећете дуго моћи да балансирате са ЕУ и са Русијом!

ВУЧИЋ: Стегнимо зубе још две године!

Председник СПO Kрагуjевца Mилан Урошевић jе, такође раниjе данас, саопштио да та странка излази из власти и даjе подршку СНС у потписивању инициjативе за сазивање седнице крагуjевачке Скупштине по хитном поступку. Урошевић jе изjавио и да jе ту инициjативу потписало 44 одборника, међу коjима и три одборника СПO, као и одборници из СПС, ДСС, Покрета Небоjше Здравковића "За наш град", као и JС и ПУПС. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА