Најновије

Због фискалних рачуна затворени сплавови Фристајлер, Ласта, Младост и Лудост

БЕОГРАД - Због неиздавања фискалних рачуна и држања непријављених радника Пореска управа затворила је данас популарне београдске сплавове Фристајлер и Ласта, као и клубове Младост и Лудост, који неће радити у наредних 15 дана.
Сплавови под провером (Фото: Panoramio com)

Сплавови под провером (Фото: Panoramio com)

У Пореској управи Србије Танјугу је потврђено да су ови локали затворени, те да у претходном периоду појачано контролишу, између осталих, и угоститељске објекте. "У претходном периоду, Пореска управа, између осталог, предузима активности на пољу контрола евидентирања промета преко фискалних каса, укљуцујуци и велике угоститељске објекте. Тамо где су утврђене неправилности за које је прописана мера забаране обављања делатности, она се изриче у минималном року, на седам или 15 дана", рекла је Тнјугу директорка Сектора за контролу у Пореској управи Наташа Ковачевић. Тачније, додала је, у ситуацијама када се утврди да је промет неевидентиран, да промет не прати веродостојна документација, да радници нису пријављени, изриче се мера забране обављања делатности. Према њеним речима, контроле су нарочито појачане од половине ове године.
Прочитајте још:У Србији се краду аутоматске пушке, ко је одговоран за такве пропусте?Трећи метак у убиству Ђинђића
"У сваком случају, Пореска управа подноси захтев за утврђивање прекршајне одговорности, односно у случају када затекнемо лице које нема регуларан радноправни статус, обавештавамо Инспекторат за рад", навела је Ковачевић. За све наведене неправилности које се утврде у поступку контроле изричу се мере затварања у роковима прописаним законом, каже Ковачевићева и додаје да се у случају већих угоститељских објеката, ова мере изриче у трајању од 15 дана. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА