Најновије

ДС: Вучић избегава одговорност

БEOГРAД - Демократска странка данас jе оценила да премиjер Србиjе Aлександар Вучић избегава одговорност као и да би премиjера требало неко да обавести да реформе нису смањивање плата и пензиjа и повећање пореза.
Демократска странка фото: ДС

Демократска странка фото: ДС

ДС у саопштењу, коментаришући jучерашње изjаве премиjера, наводи да он jедино зна да даjе "нова лажна обећања и избегава одговорност" и пита како другачиjе тумачити наjновиjе у низу обећања да ћемо 2016. године бити земља са наjвећим растом, и тврдњу да он грађанима смањуjе плате и пензиjе "због политичких неспособњаковића, од коjих су неки jош на власти у Воjводини“. Kако се каже у саопштењу, влада коjу jе водила ДС jе у години са наjмање инвестициjа имала три пута више инвестициjа "од обе Вучићеве владе", а да о томе какве "незналице" и "неспособњаковићи" воде Владу Воjводине наjбоље говоре награде фаjненшел таjмса и УAE за наjповољниjу региjу за улагање и чињеница да jе Воjводина, поред Београда, jедина у категориjи развиjених региона. - Вучића неко мора да обавести да способност и реформе нису када Влада Србиjе, не знаjући шта друго да ради, смањуjе плате и пензиjе, повећава порезе, задужуjе се до те мере да постаjе европски рекордер у задуживању, а да притом за две и по године владавине ниjе донела ниjедну развоjну меру, наводе у ДС. Уместо да створе прилику за развоj Србиjе, политиком "стегните каиш и зубе, а ми ћемо да стегнемо медиjе", покушава се прикрити неспособност и одговорност приписати другима. Упркос чињеници да Вучић бољи живот грађанима обећава сваких шест месеци од 2012. године, очигледно jе да ће се и оваj, шести пут у историjи Србиjе како Србиjа има план за излазак из кризе, завршити тако да ће грађани бити jедини коjи ће сносити терет кризе, сматра ДС. Премиjер Вучић синоћ jе изjавио да има "чаробњака" коjи причаjу о томе да не треба смањивати плате и пензиjе и додао да су управо ти они коjи су до тога довели да су такви резови неопходни, као и да има план и да жели да га спроведе, макар за то платио велику политичку цену. Kако jе додао свако од тих "политичких неспособњаковића" од коjих се неки jош на власти као у Воjводини на пример су само причали и причаjу баjке.
Прочитајте још:

Ђерђ Mатковић нови амбасадор Србиjе у СAД

„Србија никада неће бити руска губернија“!

Вучић jе навео да, уколико нећемо да смањуjемо пензиjе и плате и фискални дефицит посланици треба да изгласаjу за премиjера било кога од њих и додао "Избраћемо Паjтића" пошто jе чуда направио за 14 година у Воjводини. Kако jе рекао, идеjа jе да сви покушамо да направимо да у 2015. години Србиjа има значаjан раст, а да у 2016. буде jедна од три земље са наjвећим привредним растом у Eвропи. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА