Најновије

Плате и пензије мање већ од следећег месеца

БЕОГРАД - Влада ће наредне недеље размотрити ребаланс буџета и пратеће законе и упутити их у скупштинску процедуру по хитном поступку.  
Како без пара? Фото: Илустрација (метро.хр)

Како без пара? Фото: Илустрација (метро.хр)

Ово је јуче потврђено у Министарству финансија. Очекује се да ће скупштинска расправа трајати неколико дана па у Влади верују да ће планиране мере, укључујући и смањење плата у јавном сектору и пензија, важити већ за новембарска примања. - Прикупљена су сва потребна мишљења. Планирано је да се већ у уторак о предложеним изменама закона изјасне одбори, а затим и Влада. Све је спремно, осим прописа који би требало да прате најављено смањење плата у јавном сектору и пензија. О томе се у Влади још воде консултације - кажу у Министарству финансија. Један од проблема је и чињеница да Уставни суд може ускоро да прогласи неуставним члан закона по којем је разрезан “солидарни порез”, јер овим прописом наводно законодавац разликује запослене у јавном сектору по критеријуму који их чини неравноправнима.
Прочитајте још:

Ово јело је одушевило Путина у Београду!

Б92 и званично раскинуо уговор са Ољом Бећковић!

Сличну иницијативу најављују и пензионери, који тврде да се трајним смањењем пензија задире у њихова остварена права. Како је потврђено, министар финансија Душан Вујовић припрема предлог умањења плата и пензија по угледу на решења из света, која Уставни суд не би могао да обори. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА