Најновије

ПАЖЊА: У Доњецку почиње "олуја"!?

ДОЊЕЦК - После затишја током дана у Доњецку је вечерас поново почео артиљеријски напад, преносе РИА Новости. Звуци артиљеријског напада и експлозија стижу са стране аеродрома, око кога се још увек боре устаници и украјинска армија.
Ракетни удар на Доњецк (Фото: Новоросинформ)

Ракетни удар на Доњецк (Фото: Новоросинформ)

Град је пре тога био предмет масираног напада са употребом балистичких ракета „Тачка-У“. Има људских жртава. Украјинска армија спрема опсежне припреме за снажан удар на Доњецк, а удари тешком артиљеријом и балистичким ракетама не престају. Погођено је и хемијско постројење у Доњецку.
Прочитајте још:The National Interest: Путинове позиције јачају и биће све јаче
Андреј Пургин, вицепремијер ДНР, изјавио је да украјинска армија насумично гађа Доњецк, без циљања неких стратешких или војних објеката, што показује да је циљ уништење и застрашивање становника са циљем да се они протерају. Пургин је истакао да такво гађање становништва Доњецка снажним системима Точка-У и Град представља ратни злочин. И домаћи наши, али и руски и украјински, аналитичари су често Украјину поредили са Српском Крајином. Чак је и Игор Стрелков, бивши командант устаника, упозоравао јавно Путина да не прође као Слободан Милошевић у Хрватској, односно, у Српској Крајини. У Кијеву са друге стране, тај сценарио су неки заговарали као позитивно решење и истицали неопходност таквог војног удара на Донбас са циљем да се протера проруско становништво. Како је вицепремијер Доњецке народне Републике, Андреј Пургин, упозорио данас, на делу јесте управо удар на становништво са циљем његовог застрашивања и протеривања. Извор: Глас Русије / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА