Најновије

НАПЕТО: Јеврејски ектремисти покушали напад на Ал-Аксу!

Јеврјески верски екстремисти покушавају да заузму јерусалимску џамију Ал-Акса - трећу по значају (одмах после Меке и Медине) светињу муслимана. Покушај заузимања џамије „на јуриш“ предводи радикални десно оријентисани посланик Моше Фејглин из партије Ликуд. Под његовом „командом“ је неколико десетина истомишљеника, а прво се на удару нашао комплекс Ал-Харам аш-Шариф (Благородно светилиште).
Покушај напада на Ал-Аксу (www.trt.net.tr)

Покушај напада на Ал-Аксу (www.trt.net.tr)

Четири учесника „јуриша“ већ су приведена. Израелска полиција је „до даљег“ потпуно потпуно блокирала прилазе џамији. Први пут после 1967. године. Ситуација је и даље напета. Израелски премијер Бењамин Нетањаху наредио је да се у Јерусалим доведу полицијска појачања из провинције. До заоштравања ситуације је дошло након атентата на рабина Јехуда Глика који се залаже за право Јевреја да се моле на Храмовној Гори.
Прочитајте још:ЧЕШКА: Странке и јавне личности покренуле петицију за ослобађање ШешељаМађари прете да ће изаћи из Европске уније!
Глик је тешко рањен, а агенти израелске службе безбедности одмах су ликвидирали нападача. Јеврејски екстремисти су десетине пута нпадали Ал-Аксу. Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА