Најновије

Захарченко прогласио победу и поручио да Украјина не жели мир

ДОЊЕЦК - Премијер самопроглашене Доњецке Народне Републике Александар Захарченко прогласио је синоћ победу на изборима у областима Доњецка и Луганска, оптуживши Кијев да не жели мир на истоку Украјине.
Захарченко (Фото: новоросинформ)

Захарченко (Фото: новоросинформ)

"Украјина не жели мир, како то зна да тврди. Очигледно је да игра двоструку игру", рекао је Захарченко новинарима, пренела је агенција АФП. Захарченко је рекао да су власти Доњецка спремне да разговарају са сваким ко је вољан да слуша. "Данас смо начинили још један корак у изградњи републике. Спремни смо да разговарамо са сваким ко може то да учини разумно и ко је спреман на то", казао је Захарченко, пренела је агенција Риа Новости. Према коначним резултатима избора, Захарченко је на председничким изборима освојио око 80 одсто гласова, односно 765.340 гласова бирача, а његова партија води и на парламентарним изборима са више од 60 одсто гласова. Централна изборна комисија Доњецка саопштила је да је на изборима учествовало више од милион гласача, јавила је руска агенција Риа Новости. Избори су одржани упркос негодовању Кијева, Европске уније и Уједињених нација, а подржала их је само званична Москва. Биралишта су отворена у осам часова по московском, односно шест по средњеевропском времену, а затворена у 20 сати (18 по срењеевропском времену).
Прочитајте још:(ВИДЕО) Овако се тенкови Новорусије спремају за прекид примирјаКина произвела ласерско оружје за обарање беспилотних летелица!
Захарченко је раније у току дана изразио наду да ће званични Кијев признати ту републику и вратити "окупиране територије" после избора. "Они ће нас признати, вратиће нам окупиране територије и онда ћемо живети као равноправни партнери", рекао је Захарченко новинарима након гласања, пренео је ТАСС. Проруско становништво у Доњецку и Луганску бојкотовало је украјинске ванредне парламентарне изборе одржане 26. октобра. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА