Најновије

Порошенко јача војску на истоку

Украјински председник наложио је појачање војске на кључним градовима на југу и истоку земље у случају нове офанзиве проруских активиста, јавља Би-Би-Си.

Петар Порошенко (фото: РИА новости)

Петар Порошенко (фото: РИА новости)

Петро Порошенко је изјавио да је наложио команди украјинске војске да пошаље додатне војне јединице на исток и југоисток земље, "како би заштитили градове од могућег напада сепаратиста који имају подршку Русије". "Формирано је неколико нових војних јединица и групација, што ће омогућити покретање могуће офанзиве на градове Маријупољ, Бердјанск, Харков и север Луганска", рекао је Порошенко на седници Националног савета за безбедност и одбрану у Кијеву, а пренео је Ројтерс. Порошенко је ту седницу сазвао као одговор на председничке и парламентарне изборе које су у недељу на истоку Украјине одржале проруске снаге које контролишу Доњецку и Луганску област. Званични Кијев и Запад су те изборе назвали нелегалним.
Прочитајте још: МОЗГОВОЈ: Наш задатак је да ослободимо територију од Харкова до Одесе
Украјински председник је на седици такође изјавио како је сигуран да ће Национални савет и Врховна рада подржати његову одлуку да укине закон о специјалном статусу Доњецке и Луганске области. Порошенко је додао и да је званични Кијев и даље посвећен мировном споразуму, који су 5. септембра у Минску договорили представници Кијева, Москве и проруских снага са истока Украјине, али је од тада више пута прекршен. "Украјина и даље чврсто подржава мировни план. Међутим, други потписници тог споразума не испуњавају обавезе које су преузели", рекао је Порошенко на седници. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА