Најновије

Осамдесет необележених војних возила креће се према Доњецку

ДОЊЕЦК - Више од 80 необележених војних возила креће се ка областима које контролишу проруске снаге на истоку Украјине, известио је данас АП.
ДНР (Фото: Новоросинформ)

ДНР (Фото: Новоросинформ)

Извештачи америчке агенције видели су три засебне колоне возила - једно близу Доњецка, а два изван града Снежна, 80 километара источно. Возила су углавном транспортни камиони, од којих неки носе артиљеријске системе мањег и већег калибра, а међу њима је најмање један оклопни транспортер. Изван Доњецка виђен је и један камион са војницима. Упркос прекиду ватре који је постигнут у септембру, украјинска војска и проруске снаге свакодневно воде борбе, а најжешће су око аеродрома у Доњецку.
Прочитајте још:

Сатанизација Русије: Ратно хушкање Дојчланд радија!

Један падобранац је убијен из снајпера на аеродрому у петак, саопштили су украјински војни званичници. У саопштењу се додаје да се украјинска војска нашла на удару артиљеријске ватре у неколико градова и села истоцно од Доњецка, укључујући Дебалтсеве, кога окружују проруске снаге. Напетости између Кијева и Москве додатно су појачане после избора на истоку Украјине у недељу које је Запад одбацио као кршење примирја, а које је Русија подржала. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА