Најновије

Зашто је Вучић побеснео?

БЕОГРАД - Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да ће тражити да се вишеструко смање примања запослених у државним органима која прелазе неколико стотина хиљада динара, а да ће из тога бити изузети само експерти.
ЈуТјуб скриншот

ЈуТјуб скриншот

- Што се републичких органа тиче, свакако ћу тражити да се њихова примања умање двоструко, троструко, четвороструко, сем када је реч о случајевима највишег експертског знања, казао је Вучић. Вучић је рекао да је био изненађен и бесан када је видео да плате у јавном сектору достижу износе од 4.500 евра и то често на радним местима за која је мало ко чуо и чији је значај за функционисање државе нејасан. Лист је објавио листу од 85 најплаћенијих људи у јавном сектору где је највиша плата у августу од 489.979 динара нето исплаћена Милану Живановићу, директору Директората цивилног ваздухопловства, који је смењен пре неколико дана. Позивајући се на званичне податке добијене од Министарства финансија, лист пише да се на тој листи налази се још девет Живановићевих колега, а највеће изненађење је да се на листи пет најплаћенијих људи налази и Синиша Лазић, директор војвођанског фонда "Европски послови", чија је плата 431.000 динара нето. Међу највећим платама је и зарада његовог сарадника, менаџера за односе са јавношћу, који месечо добија невероватних 316.000 динара, али и запосленог у том фонду за чије се занимање наводи да се "не може сврстати у постојеће скупине".
Прочитајте још:

ВУЧИЋ: Боравак посланика у Доњецку је унутарстраначко питање

(ВИДЕО) Ево шта је Вучић данас поручио Шешељу!

Особа са овом недефинисаном професијом зарађује 310.000 динара и налази се на 51. месту најплаћенијих у јавном сектору Србије, који запошљава око 700.000 људи. Најмања плата на листи 85 најплаћенијих износи 279.419, што је око 154.000 више од плате премијера Александра Вучића и 128.000 висе од плате председника Томислава Николића Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА