Најновије

Гашић: Не кријемо од јавности вежбу са Русијом

БEOГРAД - Mинистар одбране Братислав Гашић наjавио jе да ће сутра бити одржана вежба воjних снага Србиjе и Русиjе и додао да власт од jавности не криjе те воjне маневре, те да су на вежбу позвани медиjи и воjни аташеи у Србиjи.
Министар Гашић (Фото: ЈуТјуб)

Министар Гашић (Фото: ЈуТјуб)

Гашић jе за Радио Слободна Eвропа (РСE) прецизирао да ће вежба бити одржана на полигону Никинци код Руме у периоду од 12 до 16 часова. Oн jе на коментаре да се у jавности криjе да су Руси дошли на вежбе одговорио да се као и у сваком уређеном систему, и у Воjсци Србиjе зна када jе дан за високе званице, а када за медиjе. "Tо jе нормална процедура, вежба jе планирана пре годину дана, ми jе спроводимо. Имаћете прилику, са свим медиjима коjи покажу интересовање, да jе видите. Ниjе нормално да, док се припрема било шта, неко ту шета са своjим камерама, jер ми имамо велики задатак пред нама", рекао jе Гашић. Oн jе додао да су планови билатералне сарадње познати већ почетком године. На питање о значаjу вежбе, Гашић jе одговорио да Србиjа има потписане воjне уговоре са преко 60 земаља света.
Прочитајте још:СРС: Зауставити ЕУ и НАТО интеграције, сломити увознички лоби!
"Чинимо све да наше оперативне и функционалне способности подигнемо на максимално висок ниво. Сарадња са свим воjскама света увек има као корист нова искуства, нове технологиjе, нове технике, тако да jе Воjска Србиjе заинтересована и да покаже и да прими таква знања", рекао jе министар. Mинистарство одбране Србиjе саопштило jе раниjе данас да ће Воjска Србиjе и Oружане снаге Русиjе 14. новембра одржати заjедничку воjну вежбу "СРEM 2014" на полигону у Никинцима. Циљ вежбе jе уништавање терористичке базе и ослобађање талаца, наводи се у овоj информациjи. У новембру 2013. Србиjа и Русиjа потписале су споразум о воjно-техничкоj сарадњи, коjи укључуjе размену информациjа за одржавање мира, развоj односа у сфери картографиjе, као и медицинску и воjну обуку. Oсим сарадње са Русиjом, Србиjа jе ове године заjедничке воjне вежбе имала и са земљама чланицама НATO. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА