Најновије

Британски премијер Камерон упоредио Русе са нацистима!

СИДНЕЈ - Дејвид Камерон, британски премијер, направио је жестоки увод у дводневни самит Г20 који данас почиње у Аустралији.
(Фото: columnist.org.uk)

(Фото: columnist.org.uk)

- Руско деловање у Украјини је неприхватљиво. Морамо да будемо јасни у вези са оним са чиме имамо посла. У питању је велика држава која малтретира мању у Европи. Видели смо последице тога у прошлости и требало би да научимо историјске лекције и осигурамо да се то не понови - рекао је британски премијер Дејвид Камерон упоређујући тако садашњу Русију са Немачком под Адолфом Хитлером. Камерон је веома сличну изјаву о томе да руски председник Владимир Путин малтретира мање државе дао непосредно након обарања малезијског путничког авиона средином јула у источној Украјини, коју контролишу проруске снаге. Његов став би могао да доведе до усијања ионако већ компликовану ситуацију на самиту Г20 на који долазе светски лидери. Шеф владе Велике Британије планира да вечерас у Бризбејну нападне Путина, у вези са оним што Камерон види као наставак руске агресије на Украјину кроз дотурање тешког наоружања и тенкова сепаратистима. Пре поласка за Бризбејн, Камерон се на позив премијера Тонија Абота обратио посланицима аустралијског парламента у Канбери, где је изјавио да не верује у војно решење кризе. Он је убеђен да ће санкције против Русије имати ефекта. Аустралија је упутила три ратна брода према својој северној обали након што су се ту појавили руски бродови као „претходница“ Путина. Премијер Абот је изјавио да је појављивање четири руска брода део растуће војне претње од Русије. Русија је упозорила Француску на озбиљне последице ако Париз ове недеље не буде испоручио носач хеликоптера, чиме су програмиране и конфронтације са француским председником Франсоа Оландом на самиту.
Прочитајте још:

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ: Од почетка године већ имамо 5.500 дезертера

Москва званично осудила Хашки трибунал због Шешеља

Скуп лидера Г20 обезбеђиваће 6.000 полицајаца, а у Бризбејну су јуче већ одржане демонстрације Абориџина који траже своја права. Они су међу 27 организација које су пријавиле протесте током викенда. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА