Најновије

Горбачов: Обама је слабић, сву кривицу свалио је на Русију

МОСКВА - Последњи совјетски лидер Михаил Горбачов рекао је данас да је дубоко разочаран другим председницким мандатом америчког председника Барака Обаме, кога је назвао слабићем.
Михаил Горбачов (Фото: ЈуТјуб)

Михаил Горбачов (Фото: ЈуТјуб)

"Председник САД Барак Обама је слабић, неспособан да на прави начин оконча свој други председнички мандат", рекао је Горбачов у гостовању на радију Руски новински сервис (РСН). "(Обама) је одлучио да сву кривицу свали на Русију. Састао се с нашим председником (Владимиром Путином), они су се лепо поздравили, али из тога ништа није проистекло, што је штета. Имао сам о њему боље мишљење", рекао је Горбачов, коментаришући резултате самита Г20 у Бризбејну.
Прочитајте још: Државна телевизија Русије: Шешељ се вратио као непокорен патриота!
Према његовим речима, посао се не може завршити тако траљаво као што ради Обама. Обама је на самиту одржаном током викенда изјавио да ће међународна заједница и даље изоловати Русију ако руски председник Путин настави да крши међународно право и споразуме о окончању сукоба у Украјини. Амерички председник је поновио ставове из свог говора у Генералној скупштини УН крајем септембра, у којем је уврстио Русију међу највеће глобалне претње, заједно с вирусом ебола и порастом тероризма у Ираку и Сирији. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА