Најновије

Нетанијаху: Палестници су криви за крвну освету

ТЕЛ АВИВ – Израелски премијер Бењамин Нетанијаху рекао је да је јутрошњи напад у синагоги у Јерусалиму, у којем је убијено четири а рањено шест особа, резултат „дивљачке крвне освете” до које је довело хушкање на насиље од стране Палестинске управе, Хамаса и Исламског џихада.
Нетанјаху (Фото: ЈуТјуб)

Нетанјаху (Фото: ЈуТјуб)

„Они кажу да ми намеравамо да уништимо света места и изменимо рутину молитви на њима. То су лажи због којих је већ плаћена врло висока цена, истакао је вечерас Нетанијаху у телевизијском обраћању. Он истиче да је јутрошњи напад у синагоги резултат „дивљачке крвне освете”, поменувши да је у недељу један Палестинац из источног Јеруслима, возач аутобуса починио самоубиство, али да то није спречило тврдње да су га убили Јевреји. Возач је нађен обешен у израелском аутобусу који је возио. Нетанијаху је рекао да је овог пута Абу Мазен (палестински председник Махмуд Абас) „осудио масакр и добро је што је то учинио, али није довољно јер је касније то повезао са имагинарним, неоснованим лажима”. Израелски премијер је претходно наредио да се сруше куће двојице нападача, иначе рођака, Гасана и Одаја Абу Џамала, из источног Јерусалима. Такође је наредио да се убрза процес рушења кућа Палестинаца умешаних у друге недавне нападе на Израелце и наредио да се повећају казне против хушкања на тероризам. Те инструкције су дате након састанка са високим безбедносним званичницима, укључујући министре одбране, унутрашње безбедности и шефа безбедносне слузбе Шин бет. Одлучено је и да се појачају снаге граничне полиције у Јерусалиму, а могуће је да ће појачања отићи и на Западну обалу. Договорено је и да се повећа хапшење и поставе баријере на путевима у квартовима у источном Јерусалиму. Након напада велике снаге полиције стигле су у кварт Џабал Мукабер, где су живели нападачи и ухапсиле 11 чланова њихове породице. Рођак нападача рекао је да они нису били повезани ни са једном групом и да су радили као грађевински радници и нису имали финансијских проблема. Шеф израелске безбедносне службе Јорам Коен одбацио је нешто раније тврдњу Нетанијахуа и других министара да Абас охрабрује тероризам. Он је рекао да нико у палестинском руководству не позива на насиље и да је Анас поновио да би пут палестинског устанка, интифаде, требало одбацити.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Веридба какву никада нисте видели, овако то раде пољски десничари!(ВИДЕО) Мистерија у Русији, удар метеора или НЛО?
„Абау Мазен (Абас) није заинтересован за терор и не води свој народ у терор, рекао је Коен, додавши да Абас то не чини „ни испод стола, али је признао да палестинска заједница може да схвати Абасове речи критике као зелено светло за акцију. Два Палестинца наоружана секирама и пиштољима упала су јутрос у синагогу у Јерусалиму и убили четворо, а повредили шест људи, пре него што су их убили полицајци. Тела тројице убијених верника нађена су унутар синагоге, а четврто у ходнику. Тела оба нападача, убијених у сукобу с полицајцима, била су на улазу у синагогу. Данашњи масакр догодио се у време велике напетости у Јерусалиму због недавних сукоба између израелске полиције и палестинских демонстраната на спорном светом месту где се налази џамија Ал Акса, трећа по значају у исламу. Палестинци оптужују Израел да хоће да преузме контролу над тим светилиштем. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА