Најновије

УЖАСИ АМЕРИКЕ: Децу уче аналном сексу у основним школама!

САД - Практична настава употребе кондома, као и демонстрације и дискусије о аналном сексу ускоро ће бити део наставе у америчким школама, пише Ројтерс.
Зашто користити женски кондом (Фото: Вотерс Елементари скриншот)

Зашто користити женски кондом (Фото: Вотерс Елементари скриншот)

Родитељи ученика неких елитних чикашких основних школа нашли су се у шоку када им је предочен застрашујући програм за наставу сексуалног васпитања за пети разред. У плану је, између осталог предвиђена практична настава употребе кондома, као и демонстрације и дискусије о аналном сексу. Родитељима је представљен материјал који садржи теме које су обухваћене програмом наставе као што су добре стране коришћења женских кондома за продужавање сексуалних односа и веће задовољство, коришћење лубриканата, као и упутства како убацити женске кондоме у ректум ради упражњавања аналног секса, а неке од лекција из програма су намењене и деци у вртићима.
Прочитајте још: ХОРОР: У Београду се сваког дана сексуално злоставља најмање једно дете!
Међу темама из програма нашли су се и лична заштита, људска репродукција и рађање, пубертет, апстиненција и здрави односи у вези. Четвртаци, као и старији ће учити и о ХИВ-у и другим сексуално преносивим болестима. Председница локалног школског савета Анђела Брајант, која и сама има двоје школараца у кући, начин на који ће ове информације бити пренете ђацима назвала је 'ужасним' и неприкладним за узраст деце. Како је навела "Језик који је употребљен је најгори од свега: "Гурни и подмазуј, подмазуј, подмазуј..." и такве ствари... Као да је писано са намером да одузме невиност многима међу нашом децом". Једна од школа је чак поставила матерјале за сексуално васпитанје на свој сајт. У презентацији су коришћени показни снимци агенција Planned Parenthood, Female Health Company i Teaching Sexual Health, а снимци су обележени за узраст за који су предвиђени. Након протеста бројних родитеља, званичници чикашких јавних школа су се огласили саопштењем да је у питању грешка и да програм који је презентован родитељима није одобрен за наставу, те да ће стари план и програм сексуалног васпитања, одобрен од надлежног одбора 2013, остати на снази. Како наводе, тај програм обезбеђује "јасне и узрасу примерене лекције, са минималном количином практичне наставе". Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА