Најновије

Хаос у Лондону: Полиција се сукобила са студентима!

ЛОНДОН - На протестима неколико хиљада студената у центру Лондона, који се противе повећању школарина, данас је дошло до сукоба између демонстраната и полиције, а три полицајца су лакше повређена.
Нереди у Лондону (Фото: gordontlong.com)

Нереди у Лондону (Фото: gordontlong.com)

"Различити пројектили су бацани на полицију", саопштио је Скотланд Јард, додајући да до поподневних сати није било хапшења. Око 5.000 демонстраната кренуло је у протестну шетњу до Трга испред зграде Парламента, а мања група се одвојила и пробила заштитну ограду где се сукобила са полицијом, пренела је агенција Ројтерс. Мања група демонстраната касније је напала оближњи кафић "Старбакс" и бацала столице из једног другог ресторана на полицију, рекли су очевици. Данашња шетња први је масовни протест студента у британској предстоници за три године.
Прочитајте још:Немци се предомислили сада желе изградњу „Јужног тока“Снежна олуја погодила Америку 9 људи погинуло
На четири протеста против мера штедње британског премијера Дејвида Камерона, убрзо пошто је ступио на дужност 2010, дошло је до сукоба са полицијом, напада на јавне зграде, укључујући седиште Камеронове Конзервативне партије, а близу 400 људи је ухапшено. Студенти протестују због одлуке Камеронове владе да повећа школарине и придружили су им се други грађани незадовољни због мера штедње. Поред данашње шетње, студенти су најавили и напуштање наставе и заузимање универзитетских зграда. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА