Најновије

Просечна плата у Црноj Гори 478 евра

ПOДГOРИЦA - Просечна нето зарада у Црноj Гори у октобру jе износила 478 евра и била jе 1,7 пута мања од минималне потрошачке корпе, коjа jе вредела 797,2 евра, обjавила jе црногорска статистичка агенциjа MOНСTAT.
(Фото: pvportal.me)

(Фото: pvportal.me)

У односу на септембар, нето плата jе већа 0,4 одсто а у односу на исти прошлогодишњи месец порасла jе 0,6 одсто, преносе црногорски медиjи. Уколико се има у виду да су потрошачке цене у октобру у односу на септембар порасле 0,1 одсто, произилази да су нето зараде у истом периоду забележиле реалан раст од 0,3 одсто, додаjе се у саопштењу. Раст просечне нето плате у октобру у односу на претходни месец остварен jе у грађевинарству (4,8 одсто), у сектору науке и технике (4,1 одсто), саобраћаjноj делатности (3,4 одсто), снабдевању енергентима (2,5 одсто), пољопривреди (1,4 одсто), уметности, забави и рекреациjи (1,3 одсто) и код услуга смештаjа и исхране (0,8 одсто).
Прочитајте још:

Тужилаштво БиХ подигло оптужницу за „геноцид“ у Сребреници

Пад jе забележен у сектору осталих услужних делатности (15 одсто), административним делатностима (6,3 одсто), снабдевању водом (4,2 одсто), пословању с некретнинама (2,8 одсто), рударству (1,9 одсто), трговини на велико и мало (1,7 одсто), информатичкоj бранши (1,5 одсто), финансиjскоj делатности и осигурању (1,0 одсто), прерађивачкоj индустриjи (0,7 одсто) и образовању (0,4 одсто). Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА