Најновије

АУСТРИЈАНЦИ ПРИЗНАЛИ: Аустроугарска војска је чинила зверске злочине над Србима!

БЕЧ - Аустријски лист Пресе  објавио је опширан чланак о зверским, никада кажњеним, злочинима аустријске краљевске бригаде над Србима током Првог светског рата. Пресе се позива на списе швајцарског криминолога Рудолфа Архибалда Рајса  који је детаљно описао брутално понашање аустријске краљевске бригаде током Првог светског рата.
Википедија

Википедија

Како наводи Пресе, брутланости аустријске војске није било краја: стрељања, узимање таоца и депортације су само неке од ствари које су Аустроугари чинили у рату, а дуго о томе није било ни речи, нити је ико за те злочине кажњен. Рајс, који је иначе био пасионирани фотогораф, дошао је у Србију 1914. године како би као неутрални посматрач добио увид у ратну ситуацију. Запрепашћен злочинама Аустроугара почео је да бележи утиске у свој дневник. Његови извештаји су још исте године објављени у Енглеској, Француској и Швајцарској. У својим мемоарима наводи како аустроугарска монархија жели да затре српски народ. Он оптужује Аустријанце да су циљано кршили закон о оружаним сукобима, да су своје становништво свестно хушкали против Срба и тако ширили мржњу. Редовно кршење људских права била је свакодневница. Још у августу 1914. извршен је масакар над Србима где је у једном дану страдало до 4.000 особа. Наиме, рат на Балкану остаће запамћен по неочекиваној и невероватној бруталности која до тада није забележена у историји. Аустријска пропаганда писала је лажи и на тај начин уносила страх међу своје војнике како су Срби лукави, брутални и велики фанатици. Војници су добијали јасан налог да убијају затворенике, па чак и случајне пролазнике који су  им деловали сумњиво. Чак су и српски цивили били мета краљевске гарде која се иживљала над њима.
Прочитајте још:

Ускоро нова ограничења за младе возаче

Аустријанци су за злочине кривили српску паравојску и тако правдали своје већ раније објављене лажи. Аустрија се до сада није бавила својом прошлошћу и нико од војника ли учесника Првог светског рата није кажњен за злочине против српског народа. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА