Најновије

Ускоро нова ограничења за младе возаче

БEOГРAД - Иако jе од почетка године у Србиjи смањен броj саобраћаjних несрећа наjризичниjе категориjе су и даље млади возачи старости до 25 и возачи стариjи од 65 година, изjавио jе данас начелник Управе саобраћаjне полициjе Владимир Ребић, коjи jе наjавио нова ограничења за младе возаче.
Илустрација, фото: Concordeautocentre.com

Илустрација, фото: Concordeautocentre.com

последњих неколико месеци на путевима Србиjе догодило се бар пет тешких саобраћаjних несрећа у коjима jе страдало више младих људи. Неискуство, пребрза вожња и алкохол наjвероватниjи су узроци и jучерашње несреће код Aде Хуjе, где jе троjе младих људи изгубило животе, рекао jе Ребић за РTС. Истрага ће показати шта се тачно десило и шта jе претходило несрећи на Aди Хуjи. Постоjи пуно фактора, а jедан од наjбитниjих jе да возач ниjе имао возачку дозволу, да jе био алкохолисан и да се ауто кретао великом брзином, рекао jе Ребић. Mинистарство унутрашњих послова урадило jе анализу у коjоj jе утврђено да су у наjризичниjоj групи и даље млади возачи до 25 година као и стариjи од 65 година. Управо у ове две категориjе ниjе смањен броj настрадалих иако jе ове године укупан броj несрећа у Србиjи значаjно смањен у односу на прошлу годину. Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић jе већ формирао радну групу коjа jе припремила предлог са закона коjи садржи и нова ограничења за младе возаче, рекао jе начелник Управе саобраћаjне полициjе. Ипак, како каже Ребић, законска ограничења нису довољна већ jе неопходно кроз кампање и медиjе додатно едуковати и апеловати на промену понашања код свих учесника у саобраћаjу. У претходних десет година, у саобраћаjним несрећама у коjима су учествовали млади возачи, страдало jе више од 1.500 особа од 15 до 25 година. Након саобраћаjне несреће код Aде Хуjе у Београду у коjоj jе погинуло троjе младих потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаjа и инфраструктуре Зорана Mихаjловић наjавила jе jуче да ће већ у понедељак оформити Радну групу коjа би по хитном поступку предложила мере за заштиту младих у саобраћаjу. - Зато сам као министар надлежан за ову област одлучила да већ у понедељак, 24. новембра 2014. године, оформим Радну групу коjа би по хитном поступку предложила измене и допуне Закона о безбедности саобраћаjа у циљу заштите младих возача и младих људи коjи учествуjу у саобраћаjу, навела jе министарка.
Прочитајте још:

Овакав нас живот чека у Србији следеће године!

Од српског „Отпора“ до украјинског „Мајдана“

Oна jе прецизирала да ће њен предлог члановима Радне групе битие да се особама до 21 године старости забрани: управљање моторним возилом снаге веће од 1.400 кубика, управљање моторним возилом у периоду између 23 и 06 сати, да за ове особе важи нулта толеранциjа на алкохол и да се удвоструче казне уколико се у колима налазе и малолетна деца. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА