Најновије

НОПС: Анкета показала - не желимо нове акцизе

БЕОГРАД - Национална организација потрошача Србије (НОПС) спровела је анкету са циљем утврђивања мишљења потрошача о могућем увођењу акциза на одређене прехрамбене производе. Анкета је три недеље била објављена на интернет страницама и социјалном мрежи НОПС-а и преко 76.000 потрошача је имало увид у исту.
Пражњење новчаника (фото: Фрееимагес)

Пражњење новчаника (фото: Фрееимагес)

На основу резултата, преко 80% потрошача се противи увођењу акциза. Највећи проценат потрошача изјавио је да их могућност увођења оваквих акциза љути (и то чак 22,34%), док је и одређен број (26,42%) потрошача изјавио да их брине да овакве мере могу утицати на додатно повећање трошкова за храну и напитке. Потрошачи су такође истакли да се ове мере највероватније уводе како би се смањио дефицит и повећао приход за државу, међутим и поред ове чињенице чак 58,63% потрошача признало је да би конзумирали мање опорезованих производа.
Прочитајте још:Евро сутра 120,26 динара
Поред свега већ наведеног потрошачи су такође изјавили да сматрају да би увођење акциза на одређене прехрамбене производе значајно утицало на њихову финансијску ситуацију, куповну моћ породице, буџет породице за намирнице, али и понашање људи и њихове навике у исхрани. На основу мишљења анкетираних потрошача може се извести закључак да потрошачи сматрају да породице не могу да приуште још један терет на потрошачку корпу. Извор: Потрошач.инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА