Најновије

Папа у Турској са Ердоганом и са Вартоломејом

РИМ - Поглавар римокатоличке цркве папа Фрањо данас ће почети посету Турској, која има за циљ успостављање мостова са исламом и подршку угрожене хришћанске мањине на Блиском истоку.
Папа (Фото: ЈуТјуб)

Папа (Фото: ЈуТјуб)

Он ће, како преноси АФП, боравити три дана у Турској, где ће најпре у Анкари имати сусрет са председником Реџепом Тајипом Ердоганом у његовој новој председничкој палати. Затим је планирано да путује у Истанбул где ће обићи верска наслеђа прошлости, као и састати се са васељенским патријархом Вартоломејем. Посета папе Турској велики је изазов за тамошњу полицију, која мора да се брине о његовој безбедности.Око 2.700 полицајаца задужено је за његову безбедност у Анкари, а 7.000 у Истанбулу.
Прочитајте још:FORBES: Судбину Украјине одлучиће унутрашњи сукоби у Берлину и Вашингтону
Уочи посете Турској било је апела да се папа не састане са Ердоганом у његовој палати са 1.000 соба, која је коштала 500 милиона евра, међутим Ватикан је то одбацио, поручивши да не жели да улази у полемике. Очекује се да ће папа Фрањо у разговорима са турским властима изнети забринутост у вези положаја хришћанске заједнице на Блиском истоку. Иначе ово је тек четврта посета поглавара римокатоличке цркве Турској. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА