Најновије

ДС тражи Вулинову оставку

БЕГРАД - ДС је затражила оставку министра Александра Вулина због како тврде, начина на који троши државни новац и ускраћује право грађана на додатну социјалну заштиту.
ДС тражи оставке (Фото: Еизбори.цом)

ДС тражи оставке (Фото: Еизбори.цом)

"Због начина на који троши новац грађанки и грађана Србије Александар Вулин мора да поднети оставку, а уколико то не буде учинио сам, мора бити смењен", истичу у ДС. У саопштењу те странке се тврди да Вулина дели 1,8 милиона евра "такорећи непостојећим организацијама цивилно социјалне заштите основаним под сумњивим околностима". ДС је оптужио Вулина да је само у последњих недељу дана поделио три милиона евра непостојећим организацијама цивилног друштва (ОЦД) за различите пројекте и центрима за социјални рад за куповину столова и столица, што је, додају, идентичан износ процењених уштеда смањивањем плата просветара. У ДС наводе да се, иако је један од услова на конкурсу био да се достави завршни рачун за претходну годину, само површним увидом у списак добитника види да су то организације које су основане или неколико дана пре отварања конкурса, неке на сам дан отварања а неке и после отварања конкурса.
Прочитајте још:НОВА СТРАНКА: Коме је Вулин дао скоро два милиона евра?
"Да парадокс буде већи, министар Вулин је аутор срамне Уредба о мерама социјалне укључености корисника новчане социјалне помоћи која предвиђа да се соцјална помоћ заради. Осим што врши принуду над корисницима социјалне помоћи министар Вулин сада ускраћује право грађанима Србије на додатну социјалну заштиту", истиче се у саопштењу ДС. За ДС је ово "прави пример како влада Александра Вучића види развој цивилног друштва, као простор за 'прање новца" и финасирање изградње страначке организације", наводи се у саопштењу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА