Најновије

Марин Ле Пен поново лидер НФ, најавила референдум о ЕУ 2017. године

ПАРИЗ- Лидер странке "Национални фронт" Марин Ле Пен поново је изабрана за лидера "Националног фронта" Француске са 100% гласова, саопштава лист Le Figaro. Како је саопштио потпредседник странке Жан-Франсоа Жалк, од 22239 бирача, који су учествовали у изборима, 22212 подржало је Ле Пен, 17 листића је признано неважећим.
Марин Ле Пен (Фото: Википедија)

Марин Ле Пен (Фото: Википедија)

Марин Ле Пен је била једини кандидат на том списку. Раније је рођака Марин Ле Пена, Марешал, постала члан централног комитета "Националног фронта" са 80% гласова. Марин Ле Пен је изјавила листу Le Figaro да ће организовати референдум о изласку Француске из ЕУ, ако победи на председничким изборима 2017. године. Ако будем изабрана за председника републике, преузећу обавезу пред Французима да у току 6 месеци организујем референдум о изласку из ЕУ, рекла је Ле Пен. Она је истакла да у наредних 6 месеци планира да се договори с европским органима о враћању Француској територијалног, законодавног, економског суверенитета, као и суверенитета у девизној сфери. После тога или ће ЕУ вратити француском народу та четири елемента или ћу замолити Французе да гласају за излазак из ЕУ на референдуму, - рекла је посланик.
Прочитајте још:

Украјинска армија гине у бојевима због неодлучности власти

  Лидер "Националног фронта" је истакла да ће напустити положај председника ако Фрацузи буду гласали против напуштања ЕУ. Ако Французи буду гласали против изласка из ЕУ, отићи ћу, јер никада им нећу обећати оно, што не могу да испуним. Желим да им стриктно кажем да ништа не може да се промени, ако не обновимо слободу да будемо господари своје судбине. Међутим, попут генерала Де Гола ја их упозоравам. Постоје још такви људи у Франуцуској. Желим да дођем на власт ради тога да се промени стање ствари, рекла је Ле Пен. Извор: Глас Русије

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА