Најновије

Иран тврди да није бомбардовао исламисте у Ираку

ТЕХЕРАН - Иран није извео ниједан ваздушни напад против џихадиста Исламске државе у суседном Ираку, тврди данас ирански званичник негирајући саопштење Пентагона.
Бесни рат у Ираку (Фото: Твитер)

Бесни рат у Ираку (Фото: Твитер)

Пентагон је саопштио да је Иран отпочео ваздушне ударе против Исламске државе у источном Ираку и да САД не координишу ваздушне нападе и војне активности са Ираном. "Иран никада није био укључен ни у један ваздушни удар против Исламске државе у Ираку. Свака сарадња у таквим нападима са Америком, такође, не долази у обзир за Иран", рекао је ирански званичник који није желео да буде именован, пренела је агенција Ројтерс. Портпартол Пентагона контра-адмирал Џон Кирби рекао је да САД верују да је Техеран извео, вероватно по први пут, ваздушне ударе из Ирана на циљеве у Ираку. Он је рекао да САД настављају са својом мисијом из ваздуха у Ираку и да је до ирачке владе да избегне конфликте у свом ваздушном простору.
Прочитајте још:Израел: Нови избори одлучују се да ли ће држава бити ционистичка
САД нису позвале Иран да се придружи међународној коалицији у борби против Исламске државе. Ирански војни лидери саопштили су да је на десетине њихових бораца у Ираку и да се боре заједно са курдским снагама против екстремиста Исламске државе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА