Најновије

Тачи јури Вучића по Њујорку!

ЊУЈОРК - Савет безбедности Уједињених нација одржаће данас седницу посвећену ситуацију на Косову, којој ће присуствовати председник Владе Србије Александар Вучић.
Википедија

Википедија

Тромесечни извештај генералног секретар УН Бан Ки-муна о ситуацији на Косову Савету безбедности ће поднети шеф УНМИК-а Фарид Зариф. Скупу ће, како је најављено, присуствовати и косовски премијер Хашим Тачи. Заседање Савета безбедности УН најпре је било предвиђено за 13. новембар. У најновијем извештају достављеном 31. октобра, генерални секретар УН је изразио забринутост због политичког застоја у Приштини и позвао косовске лидере да појачају напоре ради проналажења решења и да што пре наставе дијалог с Београдом. Бан је напоменуо да садашња генерација лидера мора да настави историјски процес нормализације односа Београда и Приштине, помири се с прошлошћу, искористи прилике које пружа Споразум о стабилизацији и придруживању са ЕУ и настави структуралне реформе.
Прочитајте још:

Вучић и Николић пред коначним обрачуном!

„Загреб се оклизнуо на Шешеља“!

Генерални секретар УН је у извештају, такође, честитао властима у Београду и Приштини на напретку ка европској будућности и охрабрио што скорији наставак дијалога на високом нивоу, под окриљем ЕУ. Како "Вести" сазнају, у Приштини се спекулише да би могло да дође до сусрета Александра Вучића и Хашима Тачија, јер је Тачи с том намером Тачи отпутовао у САД. Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА