Најновије

У Доњецку умиру од глади

ДОЊЕЦК - У последњих месец дана у Доњецку је 24 људи умрло од глади, а ране од експлозија задобило је 25-30 деце, саопштила је данас чланица Савета при председнику РФ за развој грађанског друштва и људска права Јелизавета Глинка, позната као Докторка Лиза, на састанку с руководством организације Хјуман Рајтс Воч.
Ужаси у Доњецку (Фото: Новоросинформ)

Ужаси у Доњецку (Фото: Новоросинформ)

Извршни директор те међународне организације Кенет Рот позвао је чланове Савета да дају сигнал сепаратистима да престану да пуцају из насељених места. „Више од 200 стараца налази се у подрумима, који се бомбардују сваки дан. У последњих месец дана 24 људи умрло је од глади - старци који из страха нису смели да напусте своја скровишта. Деца: рањена у последњих месец дана, не болесна, већ рањена - 25-30, а то су тешке телесне повреде од експлозивних средстава“ - истакла је Јелизавета Глинка. „У Доњецку су уништена породилишта, жене се порађају у подрумима, и то не због сепаратиста. Тамо нема дечијих болница“ - нагласила је докторка. Она је напоменула да су устаници више пута предлагали украјинској војсци да престане да бомбардује градове и да пребаце борбе на друго место.
Прочитајте још:Погледајте какав проблем има српски снајпериста у Доњецку
Јелизавета Глинка је са својим помоћницима више пута ишла у Донбас у оквиру хуманитарних мисија: ради достављања лекова и медицинске опреме, евакуације болесне деце из ратних зона. Уз њену помоћ, десетине деце пребачене су у Москву из ратом захваћених области. Извор: Факти

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА