Најновије

"Србија ће признати независно Косово"!

БЕОГРАД - Председник новооснованог Државотворног покрета Србије Слободан Самарџић оценио је да ће актуелна власт у Србији, под притиском Брисела, учинити и "последњи, стоти корак" и признати независно Косово и Метохију.
Признање Београда? (Фото: lbcgroup.tv)

Признање Београда? (Фото: lbcgroup.tv)

- Кад неко попут српских власти учини деведесет и девет корака у неком правцу, будите сигурни да ће направити и онај последњи, стоти, којим ће признати независно Косово, рекао је Самарџић. Он је за новосадски "Дневник" напоменуо да је обавеза власти у Србији да закључи такозвани правно обавезујући споразум са Приштином. - То је, заправо, споразум о међусобном признању. Таква обавеза налази се у тачки 12 преговарачког оквира за преговоре о приступању Србије, Европској унији. Познато је, наиме, да су представници Србије већ прихватили тај преговарачки оквир, рекао је Самарџић, некадашњи високопозиционирани функционер ДСС-а.
Прочитајте још:

ДАЧИЋ: Морамо да реформишемо СПС!

За Самарџића није ексклузивна вијест "да ће Брисел суочити Србију са избором: или Косово или Европа", коју је недавно јавности саопштио председник Србије Томислав Николић. - За јавност Србије ексклузивно је шта ће Николић предузети суочен с тим давно познатим ултиматумом ЕУ. Такође, брине што је ту наводну вест, која је иначе стара 6,5 година, председник Николић саопштио у форми приватног мишљења, истакао је Самарџић. Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА