Најновије

Че Геварин син отворио туристичку агенцију

ХАВАНА - Најмлађи син герилског вође Ернеста Че Геваре отворио је туристичку агенцију која нуди излете по Куби мотором, преносе електронски медији.

(Фото: facebook.com/lapoderosatours)

(Фото: facebook.com/lapoderosatours)

Агенција Ла Подероса Тоурс Ернеста Геваре нуди туру која одражава страст његовог оца према мотоциклима о чему је и писао у својим путописима према којима је Валтер Саљес снимио филм "Motorcycle Diaries". Шестодневна тура која "повезује задовољство разгледања лепог острва и блиски сусрет са делом кубанске револуције" кошта 3.000 долара док деветодневна кошта 5.800 долара зависно од смештаја. Ернесто Гевара је најмлађи од петоро деце чувеног лекара и герилца. Његова туристичка агенција добила је име по британском мотору "Нортон 500" на којем је Че Гевара пропутовао добар део Јужне Америке 1951-52 године и коме је тепао "Подероса" (Моћни). Агенција, међутим, не нуди "Нортоне" већ "Харли Дејвидсоне" јер је последњих 20 година Ернесто Гевара, који ради као адвокат, рестаурисао више ових мотора. Гевара је агенцију отворио са пријатељем из детињства Камиљом Санчезом, сином кубанског борца Антонија Санчеса Дијаса, званог Маркос.
Прочитајте још:Фејсбук усавршава метод забране пијаних слика(ВИДЕО) Снимак тајне базе ЦИА у Немачкој
Тура моторима обухвата посету колонијалној Хавани и пут до града Санта Клара на истоку острва где је било поприште кључне борбе 1958. Че Гевара је убијен у Боливији 1967. Његови остави су 1997 пребачени на Кубу и сахрањени на ратном гробљу у Санта Клари. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА