Најновије

Камерон напустио мировне преговоре о Северној Ирској

ДАБЛИН - Британски премијер Дејвид Камерон изненада је данас напустио мировне преговоре у Северној Ирској без постигнутог договора, након што је његова понуда да финансијски помогне регионалну католичко-протестантску владу одбијена.
Камерон напустио преговоре! (Фото: ЈуТјуб)

Камерон напустио преговоре! (Фото: ЈуТјуб)

Камерон је рекао да је британска влада спремна да понуди лидерима Северне Ирске додатних милијарду фунти које би потрошили током следећих шест година, али под условом да реше несугласице које подривају администрацију. локални лидери су одбацили предлог британског премијера сматрајући га преваром, преноси АП. Свих пет странака је одбацило Камеронов предлог, називајући га "покушајем подмићивања" и то њиховим сопственим новцем. Таквим исходом разговора, смањене су наде за решење блокаде око финансијских и културних несугласица у тој провинцији. Очекивало се да Камерон на преговорима остане до касних вечерњих сати.
Прочитајте још:Украјина признала колико је војника убијено: Погледајте овај списакХАОС У ИТАЛИЈИ: Хиљаде радника на улицама!
Британија је сазвала преговоре свих странака пре девет недеља са циљем да се изађе из ћорсокака око буџетских резова владе у Белфасту и решења питања као што су параде и истицање заставе. Камероновим одласком губе се наде о постизању ширег споразума за одржавање поделе власти, што је главно достигнуће мировног споразума о Северној Ирској из 1998. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА