Најновије

Раша Тудеј: Снимљена америчка војна возила у близини руске границе

МОСКВА – Теретни воз који је превозио велику композицију америчких оклопних возила снимљен је камерама у Летонији, јавила је руска ТВ станица „Раша тудеј”.
САД (Фото: americantravel.dk)

САД (Фото: americantravel.dk)

Железничка станица Далбе, где је конвој примећен пре неколико дана, налази се на мање од 300 километара од границе са Русијом. Летонске власти су потврдиле за портал Делфи да је воз стигао 7. децембра и да је био натоварен возилима америчке 1. Коњичке дивизије, као и да је био на путу за Литванију. Воз је превозио најмање 38 возила, неколико полуприколица, укључујући осам борбених возила „Бредли”, девет оклопних личних носача М113, четири танкера за гориво, оклопна возила „Херкул”, затим неколико камиона, медицинских возила, најмање четири контејнера и пар вагона са муницијом, наводи РТ. Америчка оклопна возила су упућена у балтичке државе и Пољску због војних вежби и остаће тамо за обуку локалних војника, као и због ротације америчких снага.
Прочитајте још:(ВИДЕО / ФОТО) Чечени у Доњецку: Алах Уегбер за одбрану Православља!
Више борбених возила биће преусмерено у америчке војне базе у Немачкој. Распоређивање новог арсенала у балтичке државе и Пољску дешава се у оквиру америчке операције „Атлантско решење” која је покренута како би САД исказале подршку америчким савезницима у источној Европи који су узнемирени поступцима Русије, наводи ТВ станица. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА