Најновије

Нереди у Швајцарској, паљени аутомобили, дрвеће и канте за смеће!

ЦИРИХ - На десетине маскираних хулигана сукобило се са полицијом у уобичајно мирном центру Цириха, палећи аутомобиле, дрвеће и канте за смеће, саопштила је швајцарска полиција.
Нереди (Фото: zuerst.de)

Нереди (Фото: zuerst.de)

Полиција је употребила гумене метке, сузавац и водени топ како би растерала групу од око 200 људи, од којих су многи, с маскама на лицу, били наоружани металним шипкама и бацали каменице и пројектиле на полицајце, пренео је АФП. У нередима касно синоћ, иза којих, према тврдњама полиције стоји радикална левица, причињена је материјална штета која се процењује на неколико стотина хиљада евра. Група хулигана, која се окупила око 22 сата, бацала је каменице на полицајце, запалила једно полицијско возило и украла полицијску опрему, пре доласка појачања, наводи се у саопштењу локалне полиције. Хулигани су палили дрвеће, аутомобиле и канте за смеће, и разбили излоге радњи као и прозор једног препуног ресторана, а престрашени гости побегли су у подрум и задњи део тог објекта.
Прочитајте још:Џихадисти у Ираку оборили хеликоптер регуларне војскеРусија спрема нове санкције Америци!
Полиција је успела до поноћи да успостави ред. Четворица мушкараца - два Швајцарца, као и држављани Велике Британије и Лихтенштајна - ухапшени су под сумњом да су учествовали у нередима. Цирих, највећи град у Швајцарској, један је од главних финансијских центара у коме су смештени бројни банкарски гиганти и један је од најбогатијих европских градова. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА